Update Belgische Kampioenschappen

Tornooien

Update Belgische Kampioenschappen

Door de aanhoudende COVID-19 pandemie en de in voege zijnde COVID-19 maatregelen heeft de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (KBBF) op haar virtuele meeting van 21 december 2020 de volgende beslissingen genomen voor de Belgische Kampioenschappen (BK).

  • Het BK Elite, initieel gepland op 6 & 7 februari 2021, zal niet op deze datum plaatsvinden. Indien de sanitaire en organisatorische voorwaarden het toelaten, wordt het BK Elite uitgesteld naar eind Mei 2021. De voorlopig vastgelegde datum is het weekend van 22 & 23 Mei 2021;
  • Het BK Parabadminton, initieel gepland op 27 Feb 2021 zal niet op deze datum plaatsvinden. Indien de sanitaire en organisatorische voorwaarden het toelaten, wordt het BK Para-badminton uitgesteld naar eind Mei 2021. Een exacte datum werd nog niet bepaald;
  • Het BK Veteranen van 1 & 2 Mei blijft behouden;
  • Het BK Jeugd van November 2020 kan maximaal tot eind Maart 2021 georganiseerd worden. De definitieve beslissing hieromtrent zal ten laatste eind Januari genomen worden in functie van de beslissingen van het Overlegcomité en de beschikbaarheid van een LFBBorganisator. Indien er geen BK Jeugd voor eind Maart georganiseerd kan worden, wordt het BK Jeugd 2020 definitief geannuleerd.
  • Voor alle BK’s werd er eveneens beslist dat ‘verantwoord sporten’ belangrijk is en dat er minstens 4 weken ‘trainingsfaciliteiten’ mogelijk moeten zijn.
  • De beslissingen voor de nationale Victor League competities en de competities van Badminton Vlaanderen en LFBB werden op elkaar afgestemd en worden in een aparte communicatie meegedeeld.

 

Volg alle Coronamaatregelen maximaal op, alleen zo kunnen we met z’n allen terug zo spoedig mogelijk badmintonnen!

Een fijne Kerst en een hoopvol 2021!

 

Namens de Raad van Bestuur

« Terug