Iedereen aan boord

Over ons

Iedereen aan boord

Welkom bij Iedereen Aan Boord!

Iedereen Aan Boord is een interventieproject ontwikkeld door Thomas More, samen met partners uit de Vlaamse sport- en welzijnssector. Het doel van Iedereen Aan Boord is het ondersteunen van clubs en trainers bij het voorkomen of tijdig opmerken en stoppen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Samen met jou willen wij ervoor zorgen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport sneller wordt opgemerkt en dat jij in zo’n situatie weet hoe te reageren.  

Graag willen we jouw club het vormingstraject voor trainers aanbieden. In dit traject zullen we in drie sessies van ongeveer een uur de trainers bijscholen en met elkaar in gesprek laten gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportclub. Het opzet van deze bijeenkomsten is gericht op het uitwisselen van standpunten en ervaringen. Zo verhogen we hun waakzaamheid voor grensoverschrijdend gedrag en zullen ze beter weten hoe gepast te reageren. 
 
Deze drie momenten worden begeleid door een professional van Iedereen Aan Boord. De vormingssessies kunnen ingepland worden op ’t meest geschikte moment voor de trainers die willen deelnemen, bijvoorbeeld net voor of net na een training. Dit kan in de tweede helft van 2021 plaatsvinden. Er kunnen minimaal vijf en maximaal acht trainers deelnemen. Als het dan wel mag, gebruiken we hiervoor graag een afzonderlijk lokaal op de sportclub. Als dat Corona-gewijs niet kan, dan kunnen de sessies ook in de open ruimte doorgaan.
  
Ziet jouw club het zitten om hieraan deel te nemen? Geef dan zeker een seintje via Tine.Vertommen@thomasmore.be

 


 

« Terug