Jeugdbadminton+ in het covid jaar 2021

Jeugd

Jeugdbadminton+ in het covid jaar 2021

De covid 19 maatregelen hebben een zeer grote weerslag gehad op de jeugdwerkingen, zeker in de eerste 6 maanden van dit kalenderjaar.

Maar ook vandaag verstrengen de maatregelen wederom. Voor vele clubs was er reeds in 2020 geen echte normale jeugdwerking mogelijk, maar ook 2021 was/is niet van de poes.  Stelt zich de vraag, hoe gaan we hiermee om in jeugdbadminton+.  Want één ding is zeker, net als vorig jaar, het project loopt verder, de subsidies zijn voorzien en zullen worden uitgekeerd.

Mogelijks kan er een serieuze afvlakking optreden tussen de clubs , zowel bij de subsidies als bij de kwaliteitslabels.  

Voor de subsidies verwachten we dat dit ten goede zal komen van de kleinere clubs en clubs die anders wat minder organiseren, ten nadele van een hoop A+ & B+ clubs die covid gerelateerd waarschijnlijk wat minder zullen ontvangen.  We kunnen daar niet veel aan veranderen, dat ligt nu eenmaal vast in een convenant met de overheid.

Ook op het vlak van de kwaliteitslabels zal zich hetzelfde voordoen, maar hier beslisten we dat iedere club het recht heeft hun label - dat ze over 2019 of 2020 verdienden- te behouden indien dit beter is dan wat ze ontvangen in 2022.

Dit gezegd zijnde: jeugdbadminton+ is enkel voor clubs die een dossier indienden! 

We begrijpen dat gezien de onzekere toestanden er velen dit nog niet deden, maar dat is wel het belangrijkste element van de subsidiering.

Eerst dien je een dossier in. We leggen dit jaar een deadline op, namelijk 5 december 2021.  Alle voorzitters en secretarissen kregen reeds een mail

 

Inschrijvingsformulier & reglement vinden jullie hier.

Indien je vragen zou hebben met betrekking tot bovenstaande, kan je steeds terecht bij voorkeur per mail bij ed@badmintonvlaanderen.be   

 

« Terug