Julien Carraggi wint Austrian Open

Topsport

Julien Carraggi wint Austrian Open

Een blitz verslag van Wouter Claes vanuit Graz (Oostenrijk).

Vrijdag 27 mei: Yes, halve finale!

Julien speelt morgen tegen Wang Po-Wei (TAI) voor een plaats in de finale van de Austrian Open in Graz. Gisteren klopte hij Tobias Kuenzi in de eerste ronde. Vandaag won hij voor de eerste keer in zijn carrière van de Engelsman Johnnie Torjussen, die onlangs nog de Portugal Open op zijn naam schreef. In de kwartfinale tegen de Deen Karan Rajan Rajarajan won Julien de eerste set nog comfortabel maar werd de tweede een echte nagelbijter. Hij kwam terug van een 10-17 achterstand en overleefde 5 setpunten. Bij het tweede matchpoint voor hem was het wel raak en was de halve finale binnen!

Weer een mooi resultaat in de race naar Parijs erbij alvast!

 

Finale voor Julien op Austrian Open in Graz

Het werd een super spannende halve finale tegen Po-Wei Wang. De jongen uit Chinese Taipei kon na enkele unforced errors van Julien een mooie voorsprong uitbouwen in de eerste set. Julien vond zijn stabiliteit terug en kwam zelf nog op setpoint maar verloor met 21-23. In de tweede leek Wang vermoeid na enkele lange rallies en stond de hele set op achterstand. 21-12 werd het. In de derde ging het de hele tijd gelijk op tot Julien een 17-14 voorsprong kon nemen. Wang maakte 5 punten op rij en kwam op 17-19. Bij 20-20 bleek Julien het meest rustig en maakte met een ace en een korte netrally een einde aan de wedstrijd.

Deze namiddag wacht Huang Yu Kai, een landgenoot van Wang. Vorige week verloor Julien in drie sets van Huang in Slovenië. Heel benieuwd naar een mooie revanche. 

 

Julien wint Austrian Open

Na winst in de Dutch International een maand geleden wint Julien Carraggi nu zijn tweede international titel. In de finale van de Austrian Open versloeg hij Huang Yu Kai uit Chinese Taipei in 2 sets, 21-19 en 21-10.

 

Dikke proficiat Julien!!

 

 

In de pers

DHNET: Julien Carraggi a les yeux rivés sur 2024:“Je vise une qualification pour les JO de Paris”

Julien Carraggi wint in Graz de Austrian Open

 

Volg Julien Carraggi via Facebook of Instagram.

« Terug