EK Senioren 2024 badminton officieel toegewezen aan België

Persbericht

EK Senioren 2024 badminton officieel toegewezen aan België

De Europese Kampioenschappen Senioren 2024 Badminton vinden volgend jaar plaats in het gloednieuwe multidisciplinaire sportcomplex De Velodroom in Heusden-Zolder. 

Een uniek evenement, want nooit eerder mocht de Koninklijke Belgische Badminton Federatie een tornooi van dit formaat verwelkomen. 

Maar liefst 1.300 deelnemers uit heel Europa worden verwacht, de provincie Limburg mag zich klaarstomen om gedurende één volle week een internationale badminton hotspot te worden. 

De organisatie van de Europese Kampioenschappen Senioren 2024 Badminton is in handen van de gemeente Heusden-Zolder, de Koninklijke Belgische Badminton Federatie, Badminton Europe en Badmintonclub Smash. 

“Als sportieve gemeente zetten we met veel plezier onze schouders onder dit Europees kampioenschap.  De Velodroom is meer dan ooit dé perfecte keuze voor een sportevent van deze allure.  De komst naar Heusden-Zolder betekent dat er zowel op logistiek, organisatorisch en sporttechnisch vlak vertrouwen is om dit kampioenschap in amper 1 jaar uit te rollen.  Als burgervader kijk ik er alvast naar uit de ruim 1300 deelnemers vanuit heel Europa te ontvangen en te tonen hoe gastvrij onze gemeente wel is”, aldus burgemeester Mario Borremans. 

De toewijzing van het EK aan België werd geofficialiseerd door de ondertekening van het contract met Badminton Europe. 

Co-voorzitter van de Koninklijke Belgische Badminton Federatie, Bert Vanhorenbeeck: “Met het jubileum van 75 jaar badminton in België in 2024 is dit EK de kers op de taart. Daarnaast is dit evenement een uitgelezen kans om de badmintonsport in België te promoten.” 

 

van links naar rechts: Bert Vanhorenbeeck (co-voorzitter Koninklijke Belgische Badminton Federatie), Sven Serré (voorzitter Badminton Europe), burgemeester Mario Borremans (gemeente Heusden-Zolder)

foto: Jean Claude Delforge

De Europese Kampioenschappen Senioren 2024 Badminton vinden plaats van 25-31 augustus 2024. 

 

 

foto: Jean Claude Delforge

 

Pers

Het Belang van Limburg: EK badminton komt volgend jaar naar België

Het Nieuwsblad: EK badminton komt volgend jaar naar België 

Pickx: EK badminton voor senioren komt volgend jaar naar België

Nieuws Heusden-Zolder: E.K. Senioren Badminton komt naar de velodroom in 2024

Internetgazet Heusden-Zolder: Aftellen naar EK Badminton 2024 kan beginnen

VRT News: 1.300 Europese badmintonners verzamelen volgend jaar in Heusden-Zolder voor EK Senioren

 

 

« Terug