Nieuwe Officials opleidingen in 2024

Officials

Nieuwe Officials opleidingen in 2024

Zonder scheidsrechters zijn er geen wedstrijden. Scheidsrechters zorgen er voor dat een wedstrijd eerlijk wordt gespeeld en dat de regels worden gevolgd. Als scheidsrechter beteken je een spilfiguur tijdens tornooien. Daarnaast ontwikkel je tal van vaardigheden.

Samen met Sport Vlaanderen streeft Badminton Vlaanderen naar professionaliteit en kwaliteit in de sport.

Een van de belangrijke parameters is een gedegen opleiding voor officials en een hoge participatie van actieve officials over het hele sportlandschap.

 

Badminton Vlaanderen scoort op Europees vlak trouwens goede punten en in die trend gaat de federatie verder met een nieuwe opleiding tot Umpire of Referee.

Boost je badmintoncarrière met een official opleiding. Wacht niet te lang om je in te schrijven.

 

Opleiding tot referee

 

Wat doet een referee?

De referee betekent een spilfiguur op elk tornooi want hij/zij leidt alles in goede banen zodat elke deelnemer zijn/haar sportieve kansen op een faire manier kan wagen. Voor de club fungeer je als een bron van informatie op het vlak van spelregels en reglementen bij wedstrijden, tornooien en competities.

 

De opleiding referee draagt bij tot de persoonlijke ontwikkeling van een individu en zal talenten zoals leadership, organisational skills (oa planning), people management (bv omgaan met spelers en coaches), verantwoordelijkheidszin, mentale veerkracht, stress management (bv situaties op de baan) en objectiviteit verder ontplooien onder begeleiding van ervaren mentors.

 

Praktisch

De opleiding loopt, afhankelijk van de beschikbare tornooien van februari 2024 tot mei 2025 verdeeld over een theoretisch gedeelte (4 lesdagen) en praktijk (kijk- & doestage) en een examen.

Alle details staan hier vermeld.

Bekijk ook deze video van Julien over de rol van referee.

 

Tarief

150€

 

Inschrijven

Registreer via mail (julien@badmintonvlaanderen.be). Bezorg je motivatie om deze opleiding te starten alsook eventuele ervaring als umpire, wedstrijdleider of organisator van tornooi. En deel ook je contactgegevens, adres, lidnummer en club.

Inschrijven kan tot ten laatste 20 januari 2024. 

 

 

Opleiding tot umpire

 

Wat doet een Umpire?

De umpire heeft een belangrijke functie binnen de club als een informatiebron op het vlak van spelregels bij opleiding van nieuwe leden, wedstrijden, tornooien en competities op alle niveaus.

 

Praktisch

De opleiding loopt van januari 2024 tot november 2024, opgedeeld in enerzijds theorie en anderzijds een praktische insteek.

Het programma lees je hier in detail.

Bekijk ook deze video waarbij Koen de rol van umpire verder toelicht.

Wie umpire is geworden in 2024 dient vanaf het kalenderjaar 2025 actief te zijn. Dit betekent dat hij/zij optreedt op minimum vier tornooidagen per kalenderjaar (bij voorkeur 2 per semester) en minimum 28 wedstrijden leidt.

Voor de beschrijving tornooidagen, niveaus umpires, vergoedingen zie eveneens de beleidsnota WFC Badminton Vlaanderen op de website van Badminton Vlaanderen.

 

Tarief

100€

 

Inschrijven

Registreer je voor 14 januari 2024 bij Koen (koen.kesteleyn@badmintonvlaanderen.be).

 

 

Heb je nog bijkomende vragen? Is er iets niet duidelijk? Neem dan contact op met Julien of Koen.
Ze helpen je graag verder.

 

Lees ook het interview met voorzitter Bert Vanhorenbeeck over zijn semi-professioneel loopbaan als scheidsrechter.

En deze blog "4 Belgische officials naar Spelen 2024".

« Terug