Julien Carraggi wint als eerste Belg de heren enkel op de Yonex Belgian International

Belgian International

Julien Carraggi wint als eerste Belg de heren enkel op de Yonex Belgian International

Julien Carraggi (BWF-53) heeft zaterdag als eerste Belg in heren enkel het Yonex Belgian International gewonnen, dat is het grootste internationaal badmintontoernooi in ons land. In de Leuvense Sportoase nam het Belgische tweede reekshoofd in de finale met 21-16, 12-21 en 21-19 de maat van het Deense eerste reekshoofd Mads Christophersen (BWF-45).

Na een moeilijke start van de wedstrijd, kwam Carraggi sterk terug en sleepte hij dankzij een ijzersterke verdediging en dito aanval alsnog de eerste set binnen. In de tweede set was Christophersen dan weer duidelijk te sterk. In de beslissende set, namen de intensiteit en lengte van de rally's nog toe. Het publiek stond als één man achter onze landgenoot, waardoor Carraggi de match én het toernooi op zijn naam kon schrijven.

 

“Het was een match vol emoties. Na een lang toernooi, waarin ik elke dag drie sets speelde, voelde ik op het einde de benen verkrampen. Maar met de steun van het publiek heb ik alles gegeven. Ik heb nog nooit zoveel supporters gezien voor een match in België. Ik hoop dat ik hen heb kunnen verwennen.”

 

Het werd één groot feest want voor het tornooi werd het publiek getrakteerd op een Happy Hour en na de wedstrijden gaf Badminton Vlaanderen een vat om dit stukje Belgische badmintongeschiedenis te vieren.

 

Foto: Fons Van der Vorst

« Terug