G-Badminton

G-Badminton

Registraties open voor het BK G-Badminton!

Op zaterdag 4 mei 2024 organiseert Badminton Vlaanderen, samen met Lokerse BC, de Belgische Kampioenschappen G-Badminton. Inschrijvingen zijn nu open! Lees hier alle details.

Lees meer »

G-Badminton

Sensibiliseringscampagne #GelukkigSporten van G-Sport Vlaanderen

"En jij, waar word jij gelukkig van bij sport en beweging?", met die vraag richten G-sporters en hun entourage zich tot de brede samenleving en delen ze de sensibiliseringscampagne #GelukkigSporten.

Lees meer »

G-Badminton

Man-Kei To in campagne voor Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen van Paris 2024 zullen plaatsvinden van 28 augustus tot 8 september 2024. Ondertussen is deze reeds de 17e zomerparalympiade. De Franse hoofdstad mocht de Olympische Spelen reeds ontvangen in de zomer van 1924, exact 100 jaar geleden.

Lees meer »

G-Badminton

Vrijwilligers gezocht voor Special Olympics Belgium

Interesse om je handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger? 

Van 08-11 mei worden de Special Olympics Belgium georganiseerd in La Louvière.

De badmintoncompetitie zal doorgaan in het Centre Sportif des Ascenseurs in Le Roeulx.

Lees meer »

G-Badminton

Man-Kei To pakt brons op wereldkampioenschap G-badminton in Thailand

Onze landgenote Man-Kei To heeft op het wereldkampioenschap rolstoelbadminton in Pattaya (Thailand) in het enkelspel een bronzen medaille behaald. In de halve finale verloor ze met een driesetter van de thuisspeelster Sujirat Pookkham, de vice-paralympisch kampioen. "Ik ben tevreden en heb bijgeleerd."

Lees meer »

G-Badminton

Man-Kei To wil presteren op WK: 'Maar Parijs is hoger doel"

Van 20 tot en met 25 februari neemt Man-Kei To uit Ninove deel aan het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya (Thailand). Na haar Europese titel van augustus vorig jaar wil ‘Kiki’ de goede prestaties doortrekken in 2024. Voor onze landgenote is de deelname aan het WK een belangrijke stap richting succes in Parijs.

Lees meer »

G-Badminton

Man-Kei To genomineerd tot BWF Player of the Year Awards 2023

De meest uitmuntende atleten van het seizoen worden geëerd tijdens de prestigieuze BWF Speler van het Jaar Awards 2023 in Hangzhou, China op 11 december 2023. Man-Kei To werd genomineerd in de categorie "Female Para Badminton".

Lees meer »

G-Badminton

G-prijs Rudi Biesmans op 18/11

Smash BC organiseert op zaterdag 18 november 2023 de G-prijs Rudi Biesmans, een G-ontmoeting voor spelers met een verstandelijke beperking (voormiddag), in de namiddag is het de beurt aan rolstoel- en zitbadminton.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed