BK elite

BK elite

Nabeschouwing van de BK Elite 2024

In de doorgaans zo rustige enclave Herent was er de laatste tijd geen ontkomen aan: de meedogenloze promotiemachine van Badminton Vlaanderen en badmintonvereniging W&L bulldozerde doorheen het (sociale media-)landschap om de Belgische kampioenschappen in de etalage te plaatsen en mikte op een onvergetelijke editie. Het resultaat? Eigenlijk komen we superlatieven te kort: een onberispelijke infrastructuur, prachtige velden, strakke schema’s, een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld, hier en daar een daverende verrassing, een professionele omkadering op de finaledag en (vooral) een ongeziene supportersschare maakten deze editie tot één van de allerbeste ooit!

Lees meer »

BK elite

BK Elite 2024, alle praktische details op een rijtje

De 76e editie van de Belgische Kampioenschappen Elite vindt dit weekend plaats in het sportcentrum Bart Swings in Herent. Meteen het startschot om de sport extra in de kijker te zetten.

 

 

Lees meer »

BK elite

Een spannende voorbeschouwing BK Elite 2024

Herent, de onbetwiste parel van het Dijleland, thuishaven van superkampioenen zoals Bart Swings, Seppe Odeyn, wijlen Ivo Van Damme en uiteraard Wouter Claes, zal het eerste weekend van februari voor een keertje niet enkel administratief het kloppend hart van badmintonnend Vlaanderen zijn (Badminton Vlaanderen is sinds enkele jaren gevestigd in deze gemeente)… Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor elitespelers wordt de gemeente nabij Leuven ook even de sportieve hoofdstad van onze edele sport.

Organisator Nico Claes slaagde erin met zijn team (een samenwerking tussen de gemeente Herent, Badminton Vlaanderen en topclub W&L) een uitmuntende campagne te voeren die hopelijk de visibiliteit van het badminton alweer vergroot en een hoop supporters naar de zaal zal lokken. Tal van workshops,  clinics in Herentse scholen, een After Work bedrijventornooi, een prachtig eerbetoon aan voormalige Belgische kampioenen op de finaledag en de presentatie die verzorgd wordt door niemand minder dan Tess Elst, nieuwsanker op Sporza en uiteraard ook de fiere zus van voormalig superkampioene Janne: kosten noch moeite worden er gespaard om hier een fantastisch totaalevent van te maken.

Persoonlijk geraakte ik snel overtuigd: nu het badmintoncircus in mijn eigen achtertuin belandt (uw reporter is sinds 2021 een fiere inwoner), besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken (T. Francken zou zeggen ‘put on my naughty shoes’) en me ook nog eens zelf in te schrijven. Want zeg nu zelf: bestaat er een grotere eer dan te MOGEN deelnemen aan het BK, de olympische gedachte in het achterhoofd houdend? Eigenlijk voelt dat al aan als een overwinning an sich…

Lees meer »

BK elite

Belgische Kampioenschappen Elite 2024

Save the date en noteer alvast het eerste weekend van februari 2024. Want dit wordt een groots event, in alle opzichten.

Lees meer »

BK elite

Nabeschouwing BK Elite 2023

Afgelopen weekend vond de hoogmis van de nationale badmintonsport plaats: de Belgische kampioenschappen Elite. Gembloux bood de spelers een onwaarschijnlijk fraaie setting en een tot in de puntjes uitstekend geregelde omkadering aan. De gladiatoren boden het publiek, als ware het een geplande wederdienst was, een warm welkom. Het dient dan ook een gepast gebaar om net als de sportieve triomfators, het volledige organisatieteam de felicitaties aan te bieden en hen een spreekwoordelijke pluim op de hoed te steken.

Lees meer »

BK elite

Een terugblik op de BK Elite

Gembloux was vorig weekend dé ontmoetingsplaats van de beste Belgische badmintonspelers.

Wat hebben we genoten van spannende wedstrijden en een top sfeer. Herbekijk foto's en video's.

Lees meer »

BK elite

BK Elite 2023

De ontmoetingsplaats voor spelers die deel uitmaken van de Belgische Top. Registreer je nu als speler of boek alvast je toegangsticket met korting.

Lees meer »

BK elite

Loting Belgische Kampioenschappen Elite

De loting voor de Belgische Kampioenschappen Elite staat online!
https://www.badmintonvlaanderen.be/sport/draws.aspx?id=190B60D9-A7A9-4A33-AC1C-8FC80292EF39&fbclid=IwAR2h03xLYDCa7dsGBx1bnlTGsSrTrUcdjG-8x6UFS3kavchTCeVC58Anzzg

Publiek is toegelaten tot 70% van de maximumcapaciteit van de sportaccommodatie. Je kan de sporthal enkel betreken met een geldig CST-Ticket.

Inschrijven als toeschouwer kan via: https://bk.lebad.be/BK/Home.php

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed