Persbericht

Persbericht

Olympische Spelen uitgesteld naar 2021

Het is nu zeker dat er geen Olympische Spelen komen deze zomer. Het grootste sportevenement ter wereld schuift een jaartje op, maar dat heeft heel wat praktische, sportieve en logistieke gevolgen.

Lees meer »

Persbericht

#blijfsporten

Blijf sporten wil de bevolking een wetenschappelijk correcte houvast bieden over hoe (niet) te sporten in deze Corona-tijden. Blijf sporten en bewegen, hou je fit.

Lees meer »

Persbericht

Voorkom de verspreiding van COVID-19 in 7 stappen

Het Corona-virus beheerst ons hedendaags leven, wij zetten in 7 stappen even op een rijtje wat je kan doen om de verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Lees meer »

Persbericht

Competitief badminton in nasleep van het COVID-19 virus

De impact van de huidige federale maatregelen genomen in het kader van het wereldwijd oprukkende COVID-19 virus op ons dagelijks leven zijn enorm, ook op onze geliefde badmintonsport. Niemand kan met zekerheid zeggen hoelang deze crisis nog zal duren, waardoor we als federatie vorige week reeds genoodzaakt waren een tijdelijke opschorting van alle competitieve activiteiten door te voeren, en dit tot en met 19 april.

De Technische Commissie van Badminton Vlaanderen heeft na zorgvuldige beraadslaging, waarbij verschillende scenario’s en de impact op huidig en volgend seizoen geanalyseerd werden, de volgende beslissing genomen betreffende de huidige speelvrije periode en de periode die na 19 april volgt:

Lees meer »

Persbericht

BREAKING: Geen competitie en tornooien van 12/03/2020 t.e.m 19/04/2020

 

De Koninklijke Belgische Badminton Federatie, de Ligue Francophone Belge de Badminton en Badminton Vlaanderen hebben na intern overleg beslist om alle badmintontornooien en competities op nationaal, regionaal en provinciaal niveau tot en met 19 april 2020 niet te laten doorgaan.
 

De federaties volgen hiermee de richtlijnen op federaal, regionaal en/of lokaal niveau om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk tegen te gaan en te vertragen.

Voor wat betreft de trainingen adviseren wij onze clubs om overleg te plegen met de gemeentelijke overheden/verhuurders. De federaties hebben op dat vlak geen bevoegdheid. 

Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen zullen we in overleg met de Ligue Francophone Belge de Badminton en Badminton Vlaanderen proberen kort op de bal te spelen en snel communiceren via onze sociale media.

Namens de Koninklijke Belgische Badminton Federatie, de Ligue Francophone Belge de Badminton en Badminton Vlaanderen.

Persbericht

Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen het coronavirus?

Nu het nieuwe coronavirus in ons land is, dringt de vraag zich op: wat kan je zelf doen om je te beschermen tegen het coronavirus? Welke maatregelen zijn effectief?

Lees meer »

Persbericht

Jongeren strijden om plaats op EK badminton 2020

EDEGEM (Antwerpen) – Badmintontalenten van over de hele wereld zakken van 19 tot en met 22 april af naar Edegem en Kontich. Tijdens de 17de editie van het Victor JOT-toernooi worden er meer dan 400 spelers verwacht. Het toernooi maakt net zoals de afgelopen jaren deel uit van het Europees badmintoncircuit voor spelers onder 17 jaar. Voor de spelers onder 15 jaar staat er bovendien een deelname aan het EK 2020 dat doorgaat in Frankrijk op het spel.

Lees meer »

Persbericht

Ook het Yonex Center doet mee aan de warmste week

Het Yonex Center doet mee aan de Warmste Week. Voor elke reservatie tussen 18 en 24 december steunen we de vzw Sportpret met €3. Doe mee en kom badmintonnen voor het goede doel.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed