Het tijdperk van semi-professionele umpires komt er aan

Officials

Het tijdperk van semi-professionele umpires komt er aan

Het tijdperk van de semi-professionele umpires is begonnen: enkele leden van de eerste door de BWF benoemde lichting waren al aan de slag op de Asian Leg in januari en de zonet afgelopen YONEX Swiss Open 2021.

De aanstelling van Bert Vanhorenbeeck (België), Diraj Gooneadry (Mauritius), Fabio Betto (Italië), Iris Metspalu (Estland), Jiten Bhatt (Australië), Robbertus Tommy Oscariano (Indonesië) and Trish Gubb (Nieuw-Zeeland) is een echte mijlpaal voor de zoektocht van de BWF naar uitmuntendheid bij de umpires.

De umpires zijn gekozen na een interview door een selectiepanel van de BWF en in het licht van een analyse van hun prestaties en beoordelingen op tornooien in het verleden. Hun aanstelling is een belangrijk moment in de 120-jarige geschiedenis van de badmintoncompetitie omdat umpires tot dusver altijd vrijwilligers zijn geweest. Verwacht wordt dat deze aanstelling de aanzet zal geven om umpires een leefbare loopbaanoptie te bieden, wat het algemene niveau zal opkrikken en meer talent zal aantrekken.

De umpires zullen deelnemen aan workshops en andere opleidings- en ontwikkelingsinitiatieven bedoeld om hun vaardigheden te verbeteren en de opleiding van technische officials wereldwijd te ondersteunen.

De professionalisering van umpires volgt op een gelijkaardige stap voor referees die twee jaar geleden is gestart. Beide zijn onderdelen van een alomvattend plan om uitmuntendheid te bereiken in wedstrijdleiding. De BWF heeft acht semi-professionele referees: Carsten Koch (Duitsland), Chris Lawrence (USA), Eric Lissillour (Frankrijk), Girish Natu (India), Ivanka Pokorni (Kroatië), Lynne Nixey (Nieuw-Zeeland), Nicos Vladimirou (Cyprus) and Pencho Stoynov (Bulgarije).

 

Lees dit artikel verder in de Shuttleview.

« Terug