Terugblik op de IPJO 2023

Officials

Terugblik op de IPJO 2023

Eén van de meest intense umpireopdrachten, het jaarlijks jeugdevenement bij uitstek, de IPJO genoemd, werd dit jaar door de provincie Antwerpen georganiseerd in Sport Vlaanderen Herentals.

Niet zo evident om een hele dag overladen te worden met toeters, bellen, trommels en klappers, de coaches in toom te houden, en af en toe ook de spelers terecht te wijzen en hen de spelregels en enige vormen van fairplay te laten toepassen.

Zonder deelname van Oost-Vlaanderen werd het tornooi speelbaar in 3 rondes, te beginnen om 10.00 uur ’s morgens en af te ronden na 20 uur. Maar liefst 168 wedstrijden, in de reeks min 12 tot min 18, geleid door 14 gemotiveerde aanwezige umpires ( en aansluitend nummer 15 Jos Verleye na een lang weekend Special Olympics ), dat betekent dus ongeveer 12 wedstrijden per umpire, afhankelijk van de lengte van de wedstrijden.

Het tornooi ging zo vlot als je maar kon hopen, met een klassieke afwisseling van korte, langere en lange wedstrijden, maar geen enkel probleem om alle wedstrijden op de vlotste manier te kunnen leiden en af te werken. Onze nieuwkomer, kandidaat-umpire Michiel Wittouck, beleefde zijn eerste figuurlijke badmintonhoogdag met goedkeuring van de collega’s en andere betrokkenen. Hij kreeg dan ook de eer om de allerlaatste wedstrijd van de dag te leiden, en ook in die laatste wedstrijd, en onder toezicht van een paar collega’s umpires, bleek hij een uitstekend toekomstige umpire te zijn.

Met dank aan alle collega’s, niet vergeten referees Jeroen en Reggy van dienst, die in een goed georganiseerd PBA-event hun belangrijke inbreng etaleerden.

 

Blog door Willy Van Delsen.

 

Herbekijk de foto's hier. (credits fotograaf Luc Colijn (BC OLVE))

« Terug