Maar liefst 4 Belgische officials naar Spelen 2024

Officials

Maar liefst 4 Belgische officials naar Spelen 2024

De Internationale Badmintonfederatie (BWF) heeft de officials voor de badmintontornooien op de Olympische Spelen aangesteld. Maar liefst vier Belgen zijn aangesteld en nooit eerder werden zoveel officials uit ons land geselecteerd. Een primeur. 

Deze opmerkelijke beslissing benadrukt het uitstekende niveau van de Belgische officials alsook hun talent en aspiratie binnen de badmintonwereld.

 

Bert Vanhorenbeeck, op 10 juni laatstleden verkozen tot nieuwe voorzitter van het bestuursorgaan van Badminton Vlaanderen, werd voor een tweede maal gekozen als Umpire voor de Olympische Spelen. Bert is sinds 1994 scheidsrechter en was in 2013 de eerste Belgische scheidsrechter ooit in een finale op een WK. In 2016 werd hij voor de eerste keer aangesteld op de Olympische Spelen in Rio. 

 

Aurore Lequatre zal voor de tweede keer op rij optreden als lijnrechter tijdens de Olympische Spelen. In 2019 behaalde Aurore de graad van BWF Linesman waardoor ze aangesteld kan worden op finales van de World Tour Series en de  Olympische/Paralympische Spelen. 

 

Opmerkelijk is de aanstelling van Kamasha Robertson-Martens. Ze ontving een uitnodiging voor de Olympische Spelen op de ene dag en daarna voor de Paralympische Spelen. Een ware verrassing voor Kamasha die in haar professioneel leven onderzoek verricht naar talentdetectie van badmintonspelers. 

“De uren opoffering in badmintonhallen en de toewijding om me als technisch official aan te scherpen heeft als doel om de standaard in de badmintonsport te verhogen”, deelt de gemotiveerde Kamasha Robertson-Martens. 

 

De vierde Belg is Julien Nys die als scheidsrechtercoördinator op de Paralympische Spelen werd aangeduid. 

Julien is al meer dan 30 jaar actief  in het badminton en slaagde in 2019 voor het examen BWF Accredited Referee. 

 

De selectie van deze vier officials is een belangrijke mijlpaal voor de Belgische badmintonwereld en toont het potentieel binnen de Belgische Officials gemeenschap. 

Voor de aspirant official alvast een inspirerend voorbeeld hoe een carrière als official op internationaal vlak kan groeien. 

 

Pers

The Brussels Times - Four Belgian badminton officials selected for 2024 Paris Olympics

Heusden-Zolder - Julien Nys coördinator op Paralympische Spelen

RTL - Quatre officiels belges de badminton sélectionnés pour les Jeux de Paris

La Libre - JO 2024 - Quatre officiels belges de badminton sélectionnés pour les Jeux de Paris

DH Les Sports - Aurore Lequatre présente comme officiel aux Jeux Paralympiques: "Un honneur"

 

« Terug