Kamasha scheidsrechtert zowel op Olympische als Paralympische Spelen 2024

Officials

Kamasha scheidsrechtert zowel op Olympische als Paralympische Spelen 2024

Badminton Vlaanderen vroeg naar een reactie bij scheidsrechter Kamasha Robertson-Martens, die zowel voor de Olympische als Paralympische Spelen in 2024 geselecteerd werd.

Badminton Vlaanderen: Kamasha, wat een fantastisch nieuws en gefeliciteerd met de uitnodiging om te scheidsrechteren, zowel op de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen in 2024. Wat was je eerste reactie?


Kamasha: Mijn eerste reactie was heel emotioneel, ik begon zowel tranen van vreugde als van verdriet te huilen toen ik aan mijn ouders dacht (die niet meer bij me zijn), aan de offers die ze hebben gebracht en de inspiratie die ze me hebben gegeven om me zover te krijgen. Ik wou dat ik ze gewoon kon bellen om hen dit uitzonderlijke nieuws te vertellen. Ik ontving de uitnodiging voor de Olympische Spelen op de ene dag en die van de Paralympische Spelen de dag nadien. Eén selectie was al verrassend, maar er twee krijgen was extreem overweldigend.

 

Badminton Vlaanderen: Welke stappen heb je ondernomen om zover te komen?


Kamasha: Ik ben begonnen met de opleiding tot umpire omdat ik jarenlang nationaal badmintonspeler was in mijn land (nvdr: Trinidad & Tobago). Zonder mijn betrokkenheid als badmintonspeler zou ik niet hebben geweten van de mogelijkheid om technisch official te worden. Het kostte vele jaren van leren en scheidsrechteren, op zowel kleine als grote toernooien want, elk toernooi is belangrijk. Het vergde me ontzettend vele uren opoffering in badmintonhallen om toegewijd te zijn aan de sport. Het helpt wanneer je dan omringd wordt door mensen die je op verschillende manieren steunen, gaande van familieleden, collega's en bestuurlijk niveau, dit is absoluut belangrijk en nuttig in iemands reis. 

 

Badminton Vlaanderen: Welke zijn jouw verdere toekomstdoelen?


Kamasha: Vanaf nu zie ik niet alleen de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als de toekomst. Elk toernooi voordien zie ik als de toekomst. Mijn doelen zijn om al deze toernooien als kans te zien om mijn vaardigheden en bekwaamheden als technisch official verder aan te scherpen. Om te blijven leren en groeien zodat ik mijn beste prestaties kan leveren wanneer ik op het veld stap. Dit is cruciaal voor het handhaven en verhogen van de standaard. Niet alleen als scheidsrechter, maar ook voor de badmintonatleten en de sport. Eigenlijk voor iedereen die ik vertegenwoordig als ik in die stoel zit. Het zou geweldig zijn om me in de toekomst ook te kwalificeren voor andere Olympische Spelen, maar voor nu zal ik me richten op 2024 en het allerbeste van me geven.

 

Hartelijk dank voor dit hartverwarmend interview en om een inspiratiebron te betekenen voor zovele aspirant-officials.

Véél succes!

 

« Terug