Leuven maakt zich op voor week topbadminton

Belgian International

Leuven maakt zich op voor week topbadminton

One week to go! Van 13 tot en met 16 september gaan we op zoek naar de winnaars van de Yonex Belgian International. Tijdens het badmintontoernooi zullen heel wat (inter)nationale toppers in actie komen in de Sportoase in Leuven. Landgenoot Julien Carraggi is het topreekshoofd in het heren enkelspel, in het dames enkelspel vinden we vertrouwde naam Lianne Tan terug als tweede reekshoofd.

De Yonex Belgian International is een vaste waarde op het badmintoncircuit en staat bekend als een van de beste in zijn categorie als International Challenge toernooi. Ook dit jaar zakt een mooi deelnemersveld af naar de Sportoase in Leuven. De kwalificaties vinden plaats op woensdag 13 september, waarna het hoofdtoernooi start op donderdag 14 september. “We zijn blij dat sportstad Leuven ook voor deze 18e editie als gaststad mag fungeren”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Als stad zetten we fel in op sport op alle niveaus. Daarom doet het me plezier om te zien dat we dit jaar naast niet alleen veel (inter)nationale toppers kunnen bewonderen maar dat er voor de recreant ook een bedrijventoernooi wordt georganiseerd. Een unieke kans voor elke sportliefhebber en de vele badmintonspelers in Leuven.”

 

Belgisch speerpunt Julien Carraggi (BWF-40) staat momenteel op zijn hoogste positie ooit op de wereldranking. Carraggi heeft er enkele succesvolle toernooien opzitten, met o.a. eindwinst op de Dutch International en de Austrian Open, kwartfinale op de European Games en een mooie prestatie op het voorbije wereldkampioenschap in Denemarken. Volgens Wouter Claes, hoofdcoach Topsport en trainer van Carraggi, was het een doel voor de 23-jarige Belg om op een consistent spelniveau te presteren: “In juni in Canada won Julien van een top-15 speler uit Azië en nu op het WK verloor hij heel nipt van opnieuw een top-15 speler. Hij heeft getoond dat hij kan concurreren met Aziatische wereldtoppers en wanneer hij hier regelmaat in kan brengen zal hij verder richting wereldtop blijven evolueren.” Carraggi begint aan zijn thuistoernooi als eerste reekshoofd, maar kan op stevige tegenstand rekenen van Ygor Coelho (BRA, BWF-52), Mark Caljouw (NED, BWF-58) en Victor Svendsen (DEN, BWF-64), die het al twee keer eerder tot in de finale van de Yonex Belgian International schopte (2018 en 2019).  In Leuven zal Carraggi het in de eerste ronde opnemen tegen Valentin Singer (FRA, BWF-166).

 

Dertienvoudig Belgische kampioene Lianne Tan (BWF-40) zien we in Leuven aan het werk in het dames enkelspel. Tan, die al deelnam aan drie Olympische Spelen, schopte het onlangs tot de kwartfinale van de European Games. Op de Yonex Belgian International start ze als tweede reekshoofd, de Belgische krijgt in de eerste ronde de Franse Mayla Hoareau (BWF-155) tegenover zich. Clara Lassaux (BWF-146) is een andere Belgische die in actie zal komen op de hoofdtabel van het dames enkelspel. Ook van de partij is ex-winnares Line Christophersen (DEN, BWF-34), ze schreef het toernooi in 2019 op haar naam en is tijdens deze editie het topreekshoofd.

 

In zowel het heren, als het dames dubbelspel vinden we een Frans duo terug als eerste reekshoofd. In het heren dubbel zijn dat Lucas Corvee en Ronan Labar (FRA, BWF-29), in die reeks verdedigen de tweeling Yaro en Iljo Van Delsen (BWF-339) de Belgische eer op de hoofdtabel. Bij de dames zijn Margot Lambert en Anne Tran (FRA, BWF-27) de eerst geplaatsten. Tot slot hebben Marcus Ellis en Lauren Smith (ENG, BWF-29) de status van topreekshoofd in het gemengd dubbelspel.

 

Veel landgenoten wagen hun kans tijdens de kwalificaties om zo een plaats op de hoofdtabel te bemachtigen. Daar vinden we onder meer de huidige Belgisch kampioen in het heren enkelspel Elias Bracké (BWF-171) terug, hij is derde reekshoofd in de kwalificaties en moet twee wedstrijden winnen om door te stoten naar het hoofdtoernooi. Charles Fouyn (BWF Junior-27) die te boek staat als een groot talent, zal ook aantreden in de kwalificaties. Andere Belgen die nog in actie komen in de kwalificaties zijn: Amber Boonen, Arnaud Delsaut, Tijl Dewit, Karla Henry, Senne Houthoofd, Lien Lammertyn, Raphael Maho, Iljo Van Delsen, Yaro Van Delsen en Tammi Van Wonterghem. Enkele van hen zijn nog jong en actief op het jeugdcircuit. Jurgen Wouters, Technisch Directeur Topsport, is dan ook blij dat zij de kans krijgen om in de kwalificaties te spelen: “Het is fijn om in eigen land een toernooi te hebben waar zoveel toppers komen. Voor onze jonge spelers is het een mooie kans en een unieke ervaring om in diezelfde omstandigheden te spelen.”

 

www.yonexbelgianinternational.be

 

 

Programma

Woensdag 13/09 
Kwalificaties– 9h-22h (gratis)

Donderdag 14/09
Eerste & tweede ronde – 9u-22u (5€)

Vrijdag 15/09 
Kwartfinales: 10u-14u (10€)
Halve finales:18u30-22u (15€)

Tijdens de halve finales is er Ladies Night, de dames die een vleugje roos dragen, krijgen een bon voor een cocktail/mocktail en een fijne goodiebag, inbegrepen in het ticket van de halve finale.

Zaterdag 16/09 
Finales: 15u-20u (25€ of VIP 60,50€)

 

 

Spelers

Vind alle spelers hier

Lijst Belgische spelers:

  • BRACKE, Elias
  • BOONEN, Amber
  • CARRAGGI, Julien
  • DELSAUT, Arnaud
  • DEWIT, Tijl
  • FOUYN, Charles
  • HENRY, Karla
  • HOUTHOOFD, Senne
  • LAMMERTYN, Lien
  • LASSAUX, Clara
  • MAHO, Raphael
  • TAN, Lianne

 

Tickets

Kom supporteren, maak er een (weekend)uitstapje van.

Boek je ticket(s) hier.

Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Voor clubs is een speciaal tarief van toepassing.

Tickets ook verkrijgbaar op de dag zelf aan de ingang van de Sportoase. Je betaalt dan enkele euro's meer.

Drankvouchers zijn op voorhand te bestellen, zo bespaar je tijd.

 

Locatie

Sportoase Leuven

Philipssite 6

3000 Leuven

 

Bereikbaar met de auto (ondergrondse, betalende parking vlakbij) of met openbaar vervoer (bus 600 of bus 601). 

De Sportoase is op 20' wandelafstand van station Leuven.

 

Pers

HLN - Kruin van het badminton zakt af naar Leuvense Sportoase tijdens Yonex Belgian International

 

Social media

Yonex Belgian International is actief via verschillende social media platformen en zal van hieruit ook communiceren:

Facebook

Instagram

Twitter

 

« Terug