Competitie

Competitie

Update competitie 2020-2021

Afgelopen week werd er vanuit Badminton Vlaanderen gecommuniceerd omtrent het stil leggen van de competitie in deze onzekere tijden van het COVID-19 virus. In overleg met de provincies is er besloten dat Badminton Vlaanderen een algemene update geeft die voor alle provincies van kracht zijn.

Lees meer »

Competitie

Goedgekeurde shuttles

Gezien de COVID-19 crisis werd het testen van shuttles om goedgekeurd te worden tijdelijk opgeschort. De shuttles die mogelijks in deze periode buiten hun goedkeuringstermijn gevallen zijn, blijven geldig tot hun hertesting. De 'shuttletesting' werd ondertussen terug opgestart vanaf 7 september 2020.

 

Lees meer »

Competitie

Infosessie nieuw klassementsysteem competitie

Volgende week start de competitie in de provincies Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen, terwijl deze voor de provincies Antwerpen en Limburg samen met de Vlaamse competitie slechts op 1/10 zal starten. Hierbij bezorgen we jullie nog een update en extra toelichtingen omtrent de opstart van onze competitie en het nieuwe rankingsysteem

Lees meer »

Competitie

Update competitie 2020-2021

Afgelopen weekend werd er vanuit Badminton Vlaanderen gecommuniceerd omtrent de organisatie en aanpak van competitief badminton in deze onzekere tijden van het COVID-19 virus. Echter, vanuit de provincies volgde parallelle communicatie. Onze mailbox alsook onze sociale media werden dan ook bedolven onder de vele vragen en uiteenlopende meningen over enerzijds de genomen maatregelen en anderzijds welke communicatie nu als correct moest beschouwd worden. Aangezien het onze taak als federatie is om eenduidige communicatie naar onze leden en clubs te verzekeren, sturen wij vandaag een update omtrent de definitieve maatregelen die in overleg met én gedragen door alle provincies zijn.  

Lees meer »

Competitie

Update tornooien & competitie

Volgende maand zouden de competitie en de tornooien weer opstarten. Omwille van COVID-19 leven we op dit moment in een zeer onzekere tijd waardoor we op dit moment niet kunnen waarborgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier het seizoen kan beginnen. We hebben binnen Badminton Vlaanderen, in overleg met de provincies en LFBB, een beslissing genomen over hoe de competitie en het tornooilandschap er de komende maanden zal uitzien.

Lees meer »

Competitie

Update: Einde competitie

De Technische commissie van Badminton Vlaanderen (bestuurders competitie-toernooien-reglementen-ranking) heeft reeds in maart beslist om de rangschikking binnen elke reeks te bepalen op basis van de gespeelde ontmoetingen in de heenronde. Aan deze keuze is er natuurlijk uitgebreid overleg met wikken en wegen van alle mogelijke alternatieven aan vooraf gegaan waarbij ook gekeken werd naar wat andere sportfederaties gekozen hebben. Graag geven wij nog even extra uitleg bij enkele keuzes opdat jullie begrijpen dat niet over 1 nacht ijs gegaan werd in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Lees meer »

Competitie

Beslissing Victor League 2019-2020

Op 12 maart, 2 dagen voor de finales van Victor League, besliste de Koninklijke Belgische Badminton Federatie (Kon BBF), in samenspraak met LFBB en Badminton Vlaanderen, om alle badmintonactiviteiten omwille van de Corona pandemie op te schorten tot 19 april.

Lees meer »

Competitie

Verlenging transferperiode

De transferperiode zal verlengd worden tot en met 30 juni. Dit houdt in het aanvragen van een transfer, het uitlenen van een speler en de intentieverklaring voor het spelen in het buitenland. Voor transfers naar LFBB geldt de originele deadline van 20 juni.


Voor de intentieverklaring voor het spelen in het buitenland dient enkel de bevestiging opgestuurd te worden.

 

Alle aanvragen dienen nog steeds aangetekend per brief opgestuurd te worden, zoals vermeld in de desbetreffende regelementen. Dit is een door Sport Vlaanderen opgelegde maatregel, welke tot op dit moment nog niet versoepeld is.

Aangezien we op dit moment niet zeker kunnen zijn van het ontvangen van deze zendingen vragen wij het volgende:

 

De verzendbewijzen via mail (foto, scan,...) naar dylan@badmintonvlaanderen.be te sturen, met de betrokken secretaris in CC, dit om conflicten te vermijden. Graag ook vermelden naar welke club getransfereerd of uitgeleend wordt.

 

Voor de personen die ons reeds een brief gestuurd hebben, ook hier zouden we voor de zekerheid graag verzendbewijzen ontvangen via mail. De handtekeningen mogen digitaal gebeuren.

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed