Competitie

Competitie

Digitale bijscholing C320

In aanloop van het nieuwe competitieseizoen onderging het competitiereglement C320 grondige wijzingen. Om de wedstrijdleiders helemaal voor te bereiden op deze wijzigingen, werd een digitale bijscholingsmodule ontwikkeld. Alle details kunnen terugvonden worden via onze website: Opleiding C320
 

Lees meer »

Competitie

Infosessie Hervorming C620

Lees meer »

Competitie

Update klassementswijziging

Ons nieuw klassementsysteem baseert zich normaal op de resultaten van de afgelopen 52 weken om het niveau van de spelers te berekenen.

Lees meer »

Competitie

De transfer- en uitleenperiode loopt ten einde!

Zoals elk jaar loopt de transfer- en uitleenperiode van Badminton Vlaanderen van 1 maart tot en met 30 april.

Lees meer »

Competitie

Vernieuwing C320

Zoals reeds aangekondigd werd er ​afgelopen maanden een vernieuwde C320, het competitiereglement, ontworpen in samenspraak met de provincies. Op basis van deze constructieve samenwerking kunnen wij vandaag het vernieuwde reglement aan jullie voorstellen. 

Lees meer »

Competitie

Reglementen C900, C925 en C950 – Start transferperiode

Graag delen we jullie mee dat de reglementen C900, C925 en C950 vernieuwd en aangepast zijn. Deze zijn vanaf heden op onze website beschikbaar.

Dit gaat vooral over transfers, uitleningen en intentieverklaringen voor spelen in het buitenland.

Ook is vandaag de transferperiode van start gegaan. Deze loopt tot en met 30 april.

Competitie

Gemeenschappelijk communiqué KBBF, Badminton Vlaanderen en LFBB

Samen met de start van de vaccinatie van onze ouderen herleeft de hoop op een nieuwe heropstart van onze sport. Desondanks zakken de besmettingscijfers maar traag en duiken varianten van het virus op, terwijl wij ondertussen al in de helft van het competitieseizoen aangekomen zijn. Daarom heeft de Raad van Bestuur van KBBF in samenspraak met Badminton Vlaanderen en LFBB de volgende beslissingen genomen tijdens haar virtuele vergadering van 24/01/2021:

Lees meer »

Competitie

Update Interclubcompetitie

Afgelopen weken vond er onderling overleg plaats tussen KBBF, LFBB en Badminton Vlaanderen omtrent het verdere verloop van de competitie voor dit seizoen. Dit overleg verliep op basis van de verschillende feedback en input ontvangen van de clubs en hun competitieploegen, alsook de provincies onder Badminton Vlaanderen. Er werd een voorstel uitgewerkt waarin de federaties en provincies zich unaniem konden in vinden.

 

De volgende definitieve beslissingen werden genomen

  • Indien de competitie ten laatste niet kan heropstarten in het weekend van 21/02/21, zullen er geen stijgers en dalers zijn.
  • Er zullen alleen stijgers en dalers zijn indien iedereen minstens 1x tegen elkaar gespeeld heeft, dit is enkel haalbaar indien er voor 21/02 heropgestart wordt.
  • Er wordt niet gestart voor 14/02/21 omdat spelers een inloopperiode nodig hebben om blessures te vermijden (er is al zeker tot 14/01/21 geen badminton mogelijk). Deze inloopperiode bedraagt minstens 4 weken en is van toepassing op zowel enkel als dubbel/mix.
  • Voor het geval dat deze vereiste voorwaarden om verantwoord te kunnen herstarten niet bereikt worden voor de uiterste datum van 21/02/21 en dus de interclubcompetitie niet kan herstarten met stijgers/dalers, worden momenteel alternatieven uitgewerkt voor een officiële competitie om onze spelers desondanks toch hun sport te laten beoefenen in een recreatief kader.
  • Het spelen voor rankingpunten in dit alternatieve concept wordt tevens momenteel uitgewerkt en hierover zal gecommuniceerd worden voor 24/01/21 op basis van de beslissingen omtrent de heropstart van sport en competitie in het nationaal Overlegcomité.
  • De maand mei zal gebruikt worden om nog voldoende speelgelegenheid te bieden.

 

Bovenstaande beslissingen zijn ingrijpend en treffen onze geliefde sport voor een 2de jaar op rij. Echter, ze bieden een transparant perspectief voor onze clubs en vormen een realistisch én verantwoord kader voor de mogelijke heropstart.

Tot slot wensen wij iedereen deugddoende feestdagen toe en een 2021 dat hoop en beterschap brengt. Samen staan we sterk om deze pandemie onder controle te houden!

Namens de raad van bestuur van KBBF, Badminton Vlaanderen en LFBB

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed