Competitie

Competitie

Competitie 2022-2023

De kalenders zijn definitief en het nieuwe competitieseizoen staat voor de deur. Graag geven we nog even de voornaamste wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen mee.

Lees meer »

Competitie

Verlenging inschrijvingsperiode competitieploegen

Omwille van de korte deadline en de vragen die zijn binnengekomen hebben we in samenspraak met de provincies die hun competitie in eigen beheer hebben besloten om de inschrijvingsperiode voor de competitie te verlengen. De nieuwe deadline is woensdag 25 mei 2022 om 16u00.

Lees meer »

Competitie

Update correctie klassementen en ploeginschrijving

Graag delen we mee dat alle klassementen gecorrigeerd zijn en de ranking normaal is geüpdatet. Op onze website onder "competities" -> "documenten" vind je de klassementen van mei 2022 terug, welke belangrijk zijn voor de ploeginschrijving en competitie van seizoen 2022-2023. Deze klassementen gelden voor het inschrijven van basisspelers en blijven gelden voor de ploegindex van de basisspelers tijdens volgend seizoen. Je vindt er ook het maximale individuele klassement in mei terug van alle spelers.

De ploeginschrijving staat uitzonderlijk open tot en met 22 mei, jullie hebben dus nog 4 dagen om de inschrijving uit te voeren. Alle inschrijvingen moeten gedaan worden via de badman.app.

We geven ook nog wat belangrijke informatie mee op basis van veel gestelde vragen in de laatste weken:

Alle ploegen die in de stijgings- of degradatiezone (zie website) terecht zijn gekomen dienen verplicht een afdeling te stijgen of te dalen. Hier geldt een uitzondering op bijlage 1 van reglement C320, waardoor de ploeg dus kan aantreden in een afdeling waar deze volgens de ploegindex van de basisspelers niet thuishoort.

Ploegen die in de overlappingszone van de afdelingsgrenzen tussen 2 afdelingen zitten maar niet gestegen of gezakt zijn, moeten zich terug inschrijven in de afdeling van vorig seizoen.

Indien de ploegindex van de ploeg veel afwijkt van de ploeg welke vorig jaar ingeschreven was zal er herbekeken worden in welke afdeling deze terecht komt. Bij sterk gewijzigde samenstellingen mag je ons altijd contacteren om samen te bekijken in welke reeks jullie best inschrijven.

Als een ploeg daalt, geldt er geen uitzondering op de regel van het maximale individuele klassement. Dit betekent dat indien een ploeg welke niet je eerste ploeg is daalt, bepaalde klassementen niet meer in deze ploeg zullen kunnen aantreden.

Competitie

Problemen klassementsupdate en inschrijvingsperiode competitie

De klassementen na de verkeerd gelopen klassementsupdate zijn nog niet volledig gecorrigeerd. Wanneer alle klassementen volledig correct zijn zal hierover gecommuniceerd worden.

 

Omwille van deze problemen zal de inschrijvingsperiode van de competitie met minstens één week verlengd worden tot en met 22 mei. Indien deze problemen langer aanslepen dan verwacht kan dit nog verlengd worden. De klassementen van de laatste update zijn nodig voor de inschrijving van de ploegen, gelieve hier rekening mee te houden bij het inschrijven van de ploegen.

 

 

Competitie

Competitiereglement C320

Na de grote vernieuwing dit seizoen van het competitiereglement C320 delen we graag mee dat er voor volgend seizoen nog enkele kleine aanpassingen en correcties zijn doorgevoerd.

Graag vestigen wij jullie aandacht op de regels m.b.t. de eerste ploeg en de ploegindex. Ook werd voor Limburg de tabel in bijlage 1 aangepast m.b.t. het maximaal toegelaten klassement en de grenzen voor de ploegindex per afdeling.

Midden april zullen de inschrijvingen geopend worden. Aangezien veel onder jullie al de ploegindeling aan het voorbereiden zijn, toch alvast volgende basisregels voor het inschrijven van jullie ploegen.

Ploegen moeten zich inschrijven in de afdeling waarbinnen hun ploegindex valt, als er 2 mogelijkheden zijn omdat ze in het overlappingsgebied zitten, dan is er een keuze, maar logischerwijs schrijft men dan in de afdeling waar men nu in speelde. Ploegen die te sterk zijn geworden, dus een te lage index hebben gekregen, moeten in een hogere afdeling inschrijven dan waar ze dit seizoen speelden. Idem en vice versa voor te zwakke ploegen.

Ploegen die kampioen geworden zijn, stijgen altijd, ongeacht hun index. Idem voor ploegen die laatste zijn geworden, die dalen altijd. Op die manier is kampioen spelen een soort van wild card naar een hogere afdeling mocht de ploegindex nog niet laag/sterk genoeg zijn. Wie laatste is, moet even een jaartje zich opnieuw bewijzen in een lagere afdeling.

Al deze wijzigingen zijn terug te vinden in de reglementen op onze website onder het tabblad "Over ons" -> "Reglementen".

Competitie

Finale Victor League 2022

De finaledag van de Victor League 21-22 werd georganiseerd in de gezellige sporthal Fonck in Thimister – Clermont.

Lees meer »

Competitie

VICTOR LEAGUE 21-22

W&L groot kanshebber voor de titel in 1ste nationale, Verviers kan titel in 2de nationale vieren in eigen huis.
 

Lees meer »

Competitie

Start Transferperiode 2022

Tussen 1 maart en 30 april loopt de transferperiode. Tijdens deze periode kunnen transfers en uitleningen aangevraagd worden voor seizoen 2022-2023.

Transfers via C925 bijlage 1.
Uitleningen via C950 bijlage 1.

Je vindt deze documenten terug op onze website onder het tabblad "Over ons" -> "Reglementen".

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed