Wisselend Belgisch succes op eerste dag Yonex Belgian International, morgen start de hoofdtabel

Persbericht

Wisselend Belgisch succes op eerste dag Yonex Belgian International, morgen start de hoofdtabel

LEUVEN – Veel topbadminton tijdens de kwalificaties op de eerste dag van de Yonex Belgian International in de Sportoase in Leuven. Leuvenaar Elias Bracké (BWF-181) is de enige landgenoot die zich kon verzekeren van een plaats op de hoofdtabel.

 

Vandaag is in de Sportoase in Leuven de Yonex Belgian International begonnen. Nog t.e.m. zaterdag kan je er topspelers bewonderen tijdens het grootste internationale badmintontoernooi van België. Op de openingsdag komen traditioneel veel Belgen in actie tijdens de kwalificaties, en dat was dit jaar niet anders. Een mooie groep jonge Belgische talenten mochten een eerste keer proeven van een internationaal toernooi op eigen bodem. Morgen, donderdag, geven nog zes Belgen het beste van zichzelf.

 

Daarbij ook Elias Bracké, die zich via de kwalificaties wist te plaatsen voor de hoofdtabel van zijn thuistoernooi. De Leuvenaar was tweede reekshoofd en werd in de eerste ronde vrijgeloot. Bracké zijn eerste wedstrijd werd een echte nagelbijter, in een 1u13 durende match haalde onze landgenoot het met 19-21, 22-20 en 21-16 van de Deen Marcus Viscovich (BWF- 367). De laatste horde richting kwalificatie was Brian Holtschke (GER, BWF-255). Met de steun van een enthousiast thuispubliek wist Bracké in 2 sets te winnen (21-12, 21-11). In de eerste ronde van de hoofdtabel neemt hij het op tegen een andere qualifier.

 

Naast Bracké komen er nog vijf Belgen in actie op donderdag. Nog op de hoofdtabel van de heren enkel vinden we Julien Carraggi (BWF-45) terug, het eerste reekshoofd van de heren enkel, hij neemt het in de eerste ronde op tegen Valentin Singer (FRA, BWF-165). In de dames enkel vinden we ook twee Belgische dames terug. Belgisch recordkampioene Lianne Tan (BWF-40) start als tweede reekshoofd, ze krijgt in de eerste ronde de Franse Mayla Hoareau (BWF-154) tegenover zich. Clara Lassaux (BWF-152) is de tweede Belgische, zij speelt tegen Keisha Fatimah Az Zahra (AZE, BWF-76). In de heren dubbel zijn het de tweelingsbroers Iljo en Yaro Van Delsen die de Belgische eer verdedigen, zij nemen het op tegen Hess/Scheiel (GER, BWF-197).

 

Volledig speelschema: https://bwf.tournamentsoftware.com/tournament/93427ab1-ea52-4b90-b2da-614e53a5bad8/matches/20230914

 

 

Foto's: Fons Van der Vorst

« Terug