Officials

Officials

Croatia Valmar Junior Open & Croatia Open 2022

Ga op reis met Joeri in Kroatië, aanwezig op de Croatia Valmar Junior Open & Croatia Open 2022.

Lees meer »

Officials

Yonex Canada Para Badminton International 2022

Julien Nys deelt zijn terugblik op de Para Badminton tornooi in Ottawa, Canada.

Lees meer »

Officials

Bedankt: Week van de official

It's a wrap! De week van de official is voorbij gevlogen maar dat wil niet zeggen dat we onze officials niet meer moeten bedanken voor al hun inzet.

 

Lees meer »

Officials

Week van de official

Van 1 tot 9 oktober 2022 zetten we opnieuw alle umpires, referees, lijnrechters, wedstrijdleiders,... in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden.

Lees meer »

Officials

Een carrièreswitch van shuttle naar pijltje

Wie het sportnieuws wat volgt weet dat de spectaculairste “switch“ die is van Zico Waeytens van profrenner naar bokser. Minder ophefmakend maar even interessant is de “make-over“ van Andy Vereecken van coach, ploegkapitein, wedstrijdleider en umpire van Pluimplukkers naar “darter“, op dit moment één van de populairste en groeiende sporten.

Lees meer »

Officials

Swiss Open 22-27 maart 2022

Op 21 maart 2022 was ik te gast in het Zwitserse Bazel voor de Swiss Open tot en met 27 maart. Ik zou daar niet alleen naar toe gaan, collega Bert Vanhorenbeeck stond mee op de guest list, ware het niet dat Bert voor afreizen ziek werd en last minute moest afzeggen. Dit was een lot dat niet alleen Bert overkwam, er waren in totaal 4 umpires die niet op de afspraak konden of mochten zijn. Er werden een aantal invallers in allerijl gezocht waardoor we toch met een groep van 17 umpires van start zijn gegaan uit een mooie range van landen: Mexico, Maleisië, Italië, Litouwen, Estland, Ierland, Marokko, Noorwegen, Mauritius…
 

Lees meer »

Officials

Digitale opleiding wedstrijdleider

Vanaf nu wordt de opleiding tot wedstrijdleider digitaal aangeboden! Via een platform zal je steeds toegang hebben tot alle leerstof die je nodig hebt om wedstrijdleider te worden. Zo kan je op je eigen tempo en wanneer jij wil, alle modules van de opleiding wedstrijdleider tot jou kunnen nemen.

Het examen zal wel nog fysiek doorgaan, dit op een avond in het tweede deel van augustus in alle provincies! Meer informatie hierover volgt nog.


 

Lees meer »

Officials

Belgisch kampioenschap Elite - Kortrijk

Wil je Badminton Vlaanderen zijnde een kampioenschap organiseren, denk dan in eerste instantie aan Lebad Kortrijk als organisator. Een prachtige zaal, De Lange Munte, en een lange lijst aan tornooi-ervaring op het hoogste niveau. Om zo maar op te noemen: Belgisch kampioenschap jeugd in 2007 en 2013, het Vlaams kampioenschap in 2018 en als kers op de taart een Belgisch kampioenschap Elite, doe het hen maar eens na.

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed