Praktische details Belgisch Kampioenschap G-Badminton 2024

G-Badminton

Praktische details Belgisch Kampioenschap G-Badminton 2024

Op zaterdag 4 mei vindt het Belgisch Kampioenschap G-Badminton plaats in de Sporthal in Lokeren. Deze editie telt alvast een recordaantal met een 50-tal G-spelers. Kom langs en toon je badmintonhart!

Op het BK nemen sporters met een fysieke beperking, staand en in rolstoel, en sporters met een verstandelijke beperking deel. 

Lokerse Badminton Club nam de organisatie dit jaar op zich en het belooft een fantastisch kampioenschap te zijn!

Man-Kei To, Europees kampioene rolstoelbadminton en vorige week op het Spanish Para Badminton in Vitoria goud (in gemengd dubbel) en bronzen (in dames enkel) medaille behaalde, zal het startschot geven door een exhibitiewedstrijd te spelen tegen haar hoofdtrainer Arno Boonants.

 

"Dankzij Kiki (Man-Kei To) vinden steeds meer atleten de weg naar G-badminton, dit BK is vandaag dus meer dan ooit het topevenement van het jaar voor al onze G-atleten in België", verklaart Bert Vanhorenbeeck, voorzitter van Badminton Vlaanderen.

 

Locatie

Sporthal van Lokeren

Sportlaan 2

9160 Lokeren

 

Programma

Deuren open vanaf 09u00.

09u00 Demo Man-Kei To tegen hoofdtrainer Arno Boonants

Start wedstrijden vanaf 09u30.

 

Hartelijk dank

Dit evenement kwam tot stand dankzij de co-organisatie met Lokerse Badminton Club.

Daarnaast dank aan KBBF, LFBB, Yonex Benelux, Gerflor, Arena Verzekeringen en lokale sponsors VOLVO Charels, Crelan Bank - Verhofstadt, Artsound, stad Lokeren en organisaties Sport Vlaanderen, G-Sport Vlaanderen, Paralympic Team Belgium en partners Vitalic, Sportzot, Etixx.

 

Doorlopend, gratis toegang.

Het wedstrijdoverzicht kan je hier raadplegen.

Volg updates via het Facebook evenement.

Kom supporteren en ondersteun de G-atleten!

 

 

In de pers

Nieuwsblad: Over nevensporten

Nieuwsblad: Belgisch badmintonkampioenschap voor mensen met beperking strijkt neer in Lokeren: “Topevenement voor G-atleten”

Gazet van Antwerpen: Belgisch badmintonkampioenschap voor mensen met beperking strijkt neer in Lokeren: “Topevenement voor G-atleten”

Het Laatste Nieuws: Belgisch kampioenschap G-badminton in Lokeren: “Meer dan ooit hét topevenement voor G-atleten in België”

 

« Terug